Blog yazarlığında kaçınılması gereken 5 hata nedir ?

Acemi blog yazarları genelde aynı başlangıç sürecinden geçerler ve benzer hatalar yaparlar. Çoğu bunların birer “hata” olduğunun farkında olmadığından kısa sürede blog yazmaktan vazgeçerler. Belki birkaç blog yazarı adayına faydalı olabileceğimi düşündüğüm için zamanında bizzat yaparak öğrendiğim ve aklıma ilk gelen 5 hatayı listelemek istiyorum.

1.İstikrarsızlık;

Mesele blog yazmaya başlamak da değil, yazmayı devam ettirebilmektedir. Yazılarınızı sadece birkaç kişinin okuduğu, neredeyse hiç yorum almadığınız, maddi bir kazancınızın da oluşmadığı günlerde sabırla kaliteli yazılar yazmaya devam edebilmek bir erdemdir. Zaten ancak bu süreci aşabilenler profesyonel blog yazarlığına adım atabilirler. Sabırsız yazarlar ise online dünyamıza bir çöp blog daha kazandırmış olurlar.

2.Hedefsizlik;

Bir planı olmadan acele ile blog yazmaya başlayanlar çok geçmeden hedefsizliğin pençesine düşerler. Yazma istekleri çoktur ama tanımlanabilir hedefleri olmadığı için bir yazıda siyaset, diğerinde astroloji hakkında yazmaya başlarlar. Zamanla blogun içeriği daha da saçma bir hal almaya başlar ve nihayetinde başarısızlıkla sonuçlanan bir girişim olur.

3.Özensizlik;

Blogu kurdunuz, güzel bir tema da seçtiniz ve tüm SEO ayarlarını yaptınız. “Hello world” yazısını silip ilk yazınızı yayınladınız… Blogunuz hala çok boş, sadece bir yazı var ama siz bir an önce blogunuzu içerik ile doldurup okurların beğenisine sunmak istiyorsunuz. İşte bu aşamada yapılan genel hata ; sırf içerik olsun diye kopyala-yapıştır yazılar yayınlamak veya özensiz yazılar yazmaktır. Bu özensizlik blogun olgunlaşmadan gerilemesine neden olabilir.

4.Para hırsı;

Blogculuk konusunda çok az fikri olan ve bu işi birazda hafife alanlar bloguna içerik bile girmeden reklam eklerler. Kaliteli bir blog sunmakdan önce para kazanmayı düşünen blogger adayları kısa süre sonra bu zihniyetle zengin olamayacaklarını anlar ama nedense blogunu geliştirmeye karar vermek yerine blog yazmayı bırakırlar.

5.Bilgisizlik;

Yazacağınız konu hakkında herkesin bildiği kadar biliyorsanız yazmanın çok da anlamı olmaz. Okurlarınıza değer verip, gerekirse onlar için biraz araştırma yapıp kaliteli bir yazı yazmalısınız.
Bunlar aklıma gelen ilk 5′di sadece, bu yazıyı okuyan tecrübeli blog yazarlarının da yorum yoluyla birkaç madde ekleyeceklerini umuyorum.


Bu yazı  teoblog.com sitesinden alıntılanmıştır…

No comments:

Post a Comment